Nieuws (29 augustus 2020):
Er zijn 5 nieuwe kindermomenten toegevoegd.

Volg mij op Twitter 

Preken

Preken is een belangrijk deel van mijn werk. Ik nodig je van harte uit om naar me te komen luisteren. Je bent ook altijd welkom met een reactie of vraag naar aanleiding van een preek.

Ik probeer in mijn preken steeds een stapje dieper te gaan. Ik doe dat vanuit de overtuiging dat er weinig vanzelfsprekends aan het evangelie is. Ik probeer ook zo te preken dat christenen er door kunnen groeien in hun geloof en niet-christenen verder komen in hun zoektocht naar God en geloof.

Ik hou niet van gemakkelijke verhaaltjes. God heeft je hersens gegeven om die te gebruiken. Met een knipoog naar Descartes (Ik denk dus ik besta): Ik denk, dus ik geloof. Als je je verstand gebruikt, dan kan het niet anders of deze wereld heeft met God te maken. Zonder God wordt alles wat mensen waardevol vinden zinloos: de liefde, huwelijk, vader en moeder zijn, muziek maken, vriendschap, werken. Dat alles zinloos? Dat geloof je toch niet? Ik denk, dus ik geloof.

Kerkdiensten waarin ik voorging kunnen beluisterd worden via http://www.koningskerk.nl/kerktelefoon/archief-opnames/.

Mijn preken die op deze website beschikbaar zijn, zijn vrij te gebruiken voor bijbelstudie of kerkdienst.

Opmerking speciaal voor preeklezers: U bent vrij om een preek aan te passen aan eigen stijl, of aan een actuele situatie in uw gemeente, of om een preek in te korten als de rest van de liturgie daar om vraagt, zolang dit gebeurt op een manier die past bij stijl en inhoud van mijn preek.